În timp ce Mercedes se pregătește să renunțe la primul și unicul său model de pick-up, rivalii de la BMW, prezintă în fața publicului conceptui unui pick-up de lux, construit la baza celui mai mare SUV bavarez, noului X7!

În continuare cei de la BMW insistă că, acest model nu va urca niciodată pe banda rulantă pentru a fi rodus în serie și reprezintă doar un proiect realizat de un grup de 12 stagiari a uzinei din Munchen. Construcția pick-up-ului a durat circa zece luni.

Prototipul expus este pus în mișcare de un benzinar turbo de 3.0 litri volum care oferă 340 CP și îl putem găsi pe versiunea X7 xDrive40i. Puterea dezvoltată de motor este gestionată de o transmisie automată cu opt rapoarte și un sistem de tracțiune integrală.

Conform reprezentanților BMW, noul pick-up bazat pe X7 are o masă totală mai mică cu 200 de kilograme comparativ cu cea a SUV-ului de serie, adică 2.4 tone. Totodată, caroseria lui X7 Pick-up realizat de stagiarii BMW, este mai lungă cu 10 centimetri față de SUV-ul din care derivă.

NICIUN COMENTARIU