Numărul mare de maşini, străzile înguste din capitală, dar şi lipsa respectului între şoferi, poate avea urmări nefaste. Drept exemplu, avem un caz recent, în care şoferul unui automobil de model Toyota, staţionat pe banda a treia, a încercat să intre pe banda cu numărul doi însă nu a fost lăsat de bunăvoie. În rezultat, cele două vehicule au făcut un schimb de zgârieturi şi vopsea pe caroserie!

StopHam Moldova a publicat imaginile video de mai jos, pe pagina lor oficială de Facebook. Activiştii au calificat acţiunile şoferului de Toyota ca fiind prea tupeiste, ceea ce a dus la un val de critici şi comentarii. Majoritatea din celor care s-au expus, sunt divizaţi în două tabere, unii acuză conducătorul autoutilitarei, că nu ar fi cedat politicos în faţa unui alt şofer, pe când ceilalţi susţin că nu este corect să fii într-atât de insistent atunci când vrei să ţi se cedeze trecerea pentru a preselecta banda.

Şi de-o parte şi de alta, există o sâmânţă de adevăr. Cert este că includerea semnalizatorului de direcţie, nu înseamnă neapărat că ai şi prioritate! Lucru deseori neglijat de unii şoferi sau şoferiţe din capitală. Totodată, ar fi firesc să fim mai buni, mai puţin grăbiţi şi mai cumpătaţi atunci când cineva, chiar are nevoie să-şi schimbe direcţia de mers şi să îi cedăm locul.

Dar cititorii AutoExpert ce zic? Cine se face vinovat în această situaţie?

NICIUN COMENTARIU