Șeful Koenigsegg și-a achiziționat automobilul pe care îl avea 20 de ani în urmă! Află despre ce model este vorba

353

Șeful companiei suedeze Koenigsegg, Christian von Koenigsegg, și-a recumpărat mașina pe care o deținea cu mai mult de 20 de ani în urmă! Este vorba despre Mazda MX-5, pe care unul dintre angajații companiei a văzut-o la o expoziție, iar după von Koenigsegg personal l-a convins pe proprietar să-i vândă roadster-ul compact.

Publicația Road and Track scrie că, Christian von Koenigsegg nu a avut niciodată un hypercar, toate mașinile companiei sale sunt vândute, inclusiv prototipurile pentru teste. Pentru călătoriile zilnice, von Koenigsegg folosește modelul Tesla S P85, iar mai nou așteaptă livrarea lui Model 3. Soția sa conduce un Volvo XC90 și mai rar un Porsche 911 Targa. Cu toate acestea, acum opt luni, în garajul șefului companiei care produce cele mai rapide și scumpe hypercaruri, a apărut o Mazda MX-5 de culoare neagră, pe care Christian o deținea în anii de formare a companiei Koenigsegg.

Potrivit lui von Koenigsegg, MX-5 este un exemplu perfect de mașină care oferă plăcere de condus fără a avea o putere excesivă. Același principiu, de a pune pe prim-plan emoțiile, Chirstian îl folosește și în procesul de proiectare și construcție a hypercarurilor marca Koenigsegg, dar spre deosebire de MX-5 sau cum i se mai spune Mazda Miata, bolizii suedezi oferă și o doză enormă de putere!

NICIUN COMENTARIU