Cu mitraliere la speriat șoferii! Noua metodă inedită în lupta cu automobiliștii?

1201

”O măsură majoră, pentru a reveni în forță pe străzi, pentru a aminti că disciplina este foarte importantă la volan!” Astfel se explică prezența INSP de comun cu Fulger și alte organe de forță de stat, înarmați până în dinți pe drumurile din țară.

„10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier” vine să minimalizeze acea relaxare despre care vorbește în briefingul de presă difuzat în urmă cu câteva ore. De ce este necesară prezența celor de la Fulger, veți întreba voi? Pentru a se asigura că nimeni din șoferii mai agresivi sau din cale afară energici, nu își va permite un comportament indecent. Intimidare, dacă vreți.

Deasemenea, nu vor lipsi nici angajații de la anticorupție, pentru a nu permite cuiva ”să se înțeleagă”, sau să folosească relațiile cu diferite persoane, în ideea de a se eschiva de la răspundere contravențională sau penală. Ne cerem scuze, dar asta înseamnă indirect, recunoașterea problemei despre care se evită a se discuta.

Și iată de unde de fapt, pornește problema. Corupția și toleranța față de anumite persoane, aflate în bună relație cu angajați ai statului!

Sperăm că în aceste 10 zile, vor fi și careva rezultate, doar că, absolut neintenționat apare o întrebare. Ce urmează după 10 zile? După data de 31 mai? Revenim la vechile obiceiuri?

Cum va fi asigurată disciplina? Încălcările sesizate, de alți conducători auto și relatate polițiștilor așa și rămân, nesancționate, din lipsă de probe, din lipsă de timp sau din lipsă de dorință?

Cum își propune INSP să țină sub control situația în trafic și abaterile atât de grosolane ale unor conducători auto în aceste 10 zile? Cu mașini capcană echipate cu radar, radare performante care permite depistarea vitezomanilor și pe timp de noapte, filtre în care vor fi verificați șoferii ce se eschivează de la răspunderea contravențională pentru încălcările comise anterior (trecere la roșu, radar, încălcarea marcajului rutier), monitorizarea pietonilor și șoferilor care nu acordă prioritate pietonilor.

Și nu în ultimul rând, va avea loc și operațiunea girofarul va viza șoferii care nu acordă prioritate automobilelor și vehiculelor echipate cu girofar și semnale sonore speciale.

Overall, briefingul sună frumos. Chiar îi încurajăm să o facă, îndemnăm și șoferii să respecte Regulamentul Circulației Rutiere și haideți totuși, să cooperăm pentru a fi cu toții în siguranță.

Rezultatele acestor operațiuni vor fi aduse la cunoștință cetățenilor în cadrul unei conferințe de presă.

Briefing organizat de Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP cu tema „10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier”

Briefing organizat de Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP cu tema „10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier”

Опубликовано Poliția Republicii Moldova Четверг, 21 мая 2020 г.

NICIUN COMENTARIU