Chiar dacă nu observăm acest lucru, știind deja regulile de pe majoritatea străzilor din Chișinău, noi șoferii nici nu bănuiam cât de gravă este defapt această problemă, a semnelor de circulație care put și simplu nu sunt vizibile.

Fie aceastea se ascund după crengile copacilor, sau nu sunt montate la un nivel corect pentru a putea fi văzute, oamenii legii declară că acest lucru nu îi va scuti pe șoferi de răspundere în cazul în care vor încălca regulile sau se va crea un accident.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a spus că, chiar dacă se întâmplă ca indicatoarele rutiere să fie ascunse printre crengi, șoferii care au provocat un accident rutier răspund conform legii.

În cazul în care se produce un accident rutier, polițiștii merg la fața locului și dacă într-adevăr stabilesc că din cauza unui copac a fost redusă vizibilitatea unui indicator rutier, atunci noi sesizăm autoritățile competente care ulterior, întreprind măsuri pentru lichidarea obstacolelor. Șoferul implicat în accident, însă, răspunde conform legii pentru provocarea unui accident rutier „, a explicat Natalia Stati.

Așadar dragi colegi de trafic, trebuie să fim pe cât se poate de atenți la indicatoare, care apropo deseori sunt schimbate de autorități fără ca să se anunțe acest lucru, iar șoferii, obișnuiți cu vechile reguli de pe o porțiune sau alta de drum, cad prada ofițerilor INP.

NICIUN COMENTARIU