Fiica magistratei cu Porsche de 11.000 lei prinsă beată la volan! Iar peste 2 ore alcoolul prin minune s-a evaporat…

3231

Părinții sunt un exemplu pentru copii, fie acesta unul bun sau rău. Același lucru îl observăm și într-un nou caz de rezonanță! Dacă mama, fiind judecătoare, poate declara că Porsche-ul său costă 11.000 lei, de ce fiica să nu preia pildele care sfidează legea!

Fata judecătoarei Mariana Pitic ar fi fost prinsă băută la volan. Potrivit procesului verbal întocmit atunci când tânăra de 20 de ani a fost trasă pe dreapta, aceasta avea 0,28 de mg/l –  concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat. În pofida datelor pe care le-a arătat Dragerul, peste exact două ore s-a întâmplat că tot alcoolul s-a evaporat, iar medicul a ajuns la concluzia că șoferița este „trează”, scrie Deschide.md

Nicoleta Pitic a fost oprită în trafic pe data de 4 ianuarie 2018 la ora 05:16 minute dimineața în timp ce conducea un Lexus LX 470. Fiind rugată să sufle în Drager, i-a fost stabilită o concentrație de alcool de aproape două ori mai mare decât norma admisă (n.r. concentraţii maxime admisibile de alcool: a) în sînge – 0,3 g/l; b) în aerul expirat – 0,15 mg/l). Tânăra nu a fost de acord cu rezultatul indicat în procesul verbal și a cerut să-i fie prelevate probe de sânge. Potrivit legii, acest lucru se face nu mai târziu de două ore de la testarea aloolscopică. Peste fix două ore – la 07:16 – medicul, fără a indica vreo cifră de referință (!), scrie în fișa analizelor medicale mențiunea „treaz”.

În baza acestei mențiuni, atât Judecătoria Chișinău, cât și magistrații de la Curtea de Apel au decis că fiica colegei lor este nevinovată.

Contactată pentru o reacție, judecătoarea Mariana Pitic le-a spus jurnaliștilor că este în ședință și i-a rugat să o sune mai târziu.

La rândul său, Igor Chistruga, ofițerul de patrulare al cărui nume apare în sentință, a declarat că, își amintește cum Nicoleta era într-o starea vizibilă de ebrietate, dar a dat dovadă de un comportament civilizat. Analiza de sânge a fost făcută la Dispensarul Narcologic, iar cum s-a întâmplat că medicul a scris mențiunea „treaz”, Igor Chistruga a spus că nu cunoaște și nu se poate expune.

Reporterii Deschide.MD au verificat relația „mamă-fiică” dintre Mariana și Nicoleta Pitic în rândul mai multor surse judiciare care au confirmat veridicitatea acesteia. În plus, tânăra are publicată pe o rețea de socializare o fotografie alături de Pavel Pitic – fostul soț al judecătoarei (n.r. de care aceasta ar fi divorțată fictiv), iar în baza de date a instanțelor de judecată, Nicoleta Pitic apare cu patronimicul „Pavel”.

Tânără are în prezent 21 de ani, a absolvit liceul „Gheorghe Asachi” iar acum și-ar face studiile în România.

Pe aceeași rețea de socializare, Nicoleta Pitic a publicat acum câțiva ani de zile mai multe poze în care își etala luxul de care avea parte.

Amintim că, judecătoarea Mariana Pitic s-a evidențiat în spațiul public datorită aprecierii infime a automobilului său marca Porsche Cayenne – 11 000 MDL. Ulterior, judecătoarea a declarat că automobilul ar fi fost avariat, de aceea costă așa de puțin. Probabil ar fi fost avariat doar când a completat declarația de avere, pentru că Cayenne-ul a fost văzut de mai multe ori în spațiul public, fiind în stare perfectă de funcționare. Pe acest caz a fost inițiată o anchetă în cadrul CNI, doar că, spre mirare, magistrata a ieșit basma curată.

NICIUN COMENTARIU