(FOTO) Mesaj în chirilică, transmis șoferilor care ajung în stânga Nistrului

3965

Șoferii care traversează punctele de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina, sunt informați prin intermediul unor pliante, despre restricția de traversare a frontierei pe segmentul nistreano-ucrainean.

Pliantele sunt destinate șoferilor moldoveni care conduc vehicule cu numere de înmatriculare moldovenești și care au permise de conducere, emise în R. Moldova, transmite Știri.md cu referire la Orheitv.md.

În textul pliantelor distribuite este specificat că măsura aplicată este răspuns la restricționarea dreptul cetățenilor, care conduc vehicule cu numere de înmatriculare nistrene, și care au permis de conducere, emis în Republica Moldovenească Nistreană, de a călători în afara Republicii Moldova.

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova, vă înformăm că, începând cu 10 ianuarie anul 2020, autoritățile de stat și guvernul Republicii Moldova au decis în mod unilateral să restricționeze dreptul cetățenilor, care conduc vehicule cu numere de înmatriculare nistrene, și care au permis de conducere, emis în Republica Moldovenească Nistreană, de a călători în afara Republicii Moldova”, se arată în mesajul de pe pliantele distribuite la punctele de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina, potrivit unor poze postate pe o rețea de socializare.

În scopul protejării drepturilor și libertăților inalienabile ale omului și cetățeanului, precum și respectării procedurii de paritate de circulație a vehiculelor prin teritoriul Republicii Moldovenești Nistrene, vă informăm despre introducerea măsurilor de răspuns similare. Începând cu 24 ianuarie 2020, sunt introduse restricții la traversarea frontierei de stat pe segmentul nistreano-ucrainean pentru cetățenii Republicii Moldova, care conduc vehicule cu numere de înmatriculare moldovenești și care au permise de conducere, emise în Republica Moldova”, se mai arată în textul din pliantele distribuite.

Amintim că, din data de 24 ianuarie curent, regimul separatist de la Tiraspol interzice automobilelor cu numere de înmatriculare moldovenești să treacă prin așa-zisele puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina.

NICIUN COMENTARIU