Odată cu venirea sezonului cald, motocicliștii au ieșit pe drumurile publice. Din păcate majoritatea din aceștia nu respectă regulile de circulație și se comportă foarte neglijent în trafic.

Pentru prevenirea evenimentelor neplăcute în trafic cu consecințe grave, Inspectoratul Național de Patrulare vine cu o serie de recomandări pentru iubitorii de motociclete:

  • Utilizați casca de protecție și purtaţi îmbrăcăminte corespunzătoare pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident.
  • Sporiți atenția la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.
  • Fiți pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, nisip, pietriş, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente.
  • Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le “tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.
  • Fiţi vizibili – purtați haine strălucitoare, reflectorizante.
  • Nu urcați la volan dacă vă simțiți obosit.
  • Nu circulați cu viteză excesivă sau sub influența alcoolului.

Menționăm că de la începutul acestui an și până în prezent pe drumurile din țară au avut loc 59 accidente rutiere cu implicarea motocicliștilor, soldate cu 10 persoane decedate și 62 traumatizate. Motivele acestora ar fi ignorarea echipamentului de protecție, încrederea exagerată în forțele proprii, conducerea agresivă și șofatul în stare de ebrietate.

În acest context, ofițerii de patrulare au intensificat măsurile de prevenire în rândul motocicliștilor și mizează pe susținerea acestora și a societății civile, pentru că doar împreună putem contribui la evitarea situațiilor tragice care au loc în urma accidentelor rutiere cu implicarea motocicliștilor.

NICIUN COMENTARIU