Veste bună pentru șoferi! Ministerul Afacerilor Interne, în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău, au lansat un proiect care vizează amenajarea a două parcări publice GRATUITE!

„Am decis să venim cu o propunere față de locuitorii mun. Chișinău, de a deschide două parcări publice, gratuite, doar în perioada zilei, între orele 7 – 19”, a declarat secretarul de stat ai MAI, Ianuș Erhan.

Potrivit lui Erhan, cele două teritorii, pe care au fost amplasate parcările, se află de mai mult timp în paragină și aparțin MAI: „Nu sunt utilizate și ne-am gândit că pot fi utilizate pentru fluidizarea traficului, în special în arterele solicitate pe parcursul zilei. Sunt mai multe oficii amplasate în imediata apropiere a acestei locații, astfel încât angajații să poată parca gratuit mijloacele de transport”.

Ambele parcări vor activa pe timp de zi, începând cu ziua de astăzi, 3 octombrie, iar accesul va fi asigurat de către angajații Inspectoratului General de Carabinieri. Prima dintre acestea este situată pe str. București 30, iar cea de-a doua, pe str. Nicolae Testemițanu 31.

Parcările au fost deschise în baza memorandumului semnat anterior între cele două instituții care are drept obiectiv eficientizarea sistemului de ordine și securitate publică, printr-o abordare proactivă, orientată către nevoile cetățenilor și ale comunității, exprimată prin fluidizarea traficului rutier pe timp de zi și asigurarea accesibilității serviciilor de reacționare la apelurile de urgență 112, în zonele cu risc.

Parcarea de pe str. București care o capacitate de 150 mijloace de transport, iar cea din str. Testemițanu – 250 mijloace de transport.

NICIUN COMENTARIU