Nouă șoferi care au încercat să ofere mită ofițerilor INP s-au ales cu dosare penale!

557

Deși au fost avertizați despre consecințele oferirii de mită, cetățenii provoacă oamenii legii să primească surse bănești în schimbul ignorării încălcărilor. Nouă tentative de a mitui polițiștii de patrulare au avut loc într-o săptămână, scrie poliția.md

Conducătorii auto au propus mijloace financiare de la sute până la mii de lei, pentru a nu le fi întocmite procese-verbale cu privire la contravenție, pentru diverse încălcări cum ar fi, conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, încălcarea limitei de viteze și  lipsa permisului de conducere sau cu permis de conduce fals, etc.  

Astfel, șoferii care au presupus că integritatea poate fi cumpărată, s-au ales cu  o cauză penală  în baza  art. 325 alin. (1) Cod penal al RM ,,Corupere activă” și riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau cu amendă în mărime de la 100 000 la 200 000 de lei.

Reprezentanții poliției menționează că, una din principalele priorități ale Inspectoratului General al Poliției este prevenirea și combaterea corupției în care este inclusă și componenta de educație anticorupție.

În acest sens, oamenii legii recomandă șoferilor să nu ofere mită, iar dacă se ciocnesc cu incidente în care li se propune sau cere mită, să apeleze la 112 sau 068 99 99 021520 și să denunțe actele de corupție.

NICIUN COMENTARIU