Operațiunea ,,Autobuz” în plină desfășurare la Gara Auto Nord din capitală!

287

Angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, au iniţiat verificări a rutelor interurbane la Gara Auto Nord din capitală, în contextul operaţiunii speciale ”Autobuz”, inițiată la data de 12 august curent și care se va desfășura până la 6 septembrie.

Scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii şi adminisratorii rutelor destinate pentru călători, privind respectarea regulilor de exploatare tehnică a unităţilor de transport.

Astfel, au fost supuse verificării 42 de microbuze, urmare la ce de către forțele de ordine fiind depistate mai multe contravenții, admise de către șoferi cum ar fi:  numerele de înmatriculare care nu corespund standartelor (indescifrabile), vehicule reutilate neautorizat, defecțiuni tehnice în dispozitivele de iluminare a farurilor și a semnalizatoarelor de viraj-avarie, defecțiuni tehnice în sistemul de frânare, nici un vehicol ce are instalat utilaj de gaz nu avea amplasat la bord semnul distinctiv “GAZ”, parbrize fisurate și cauciucuri uzate. Astfel fiind întocmite 31 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 300 lei la 600 lei, la 5 unități de transport le-a fost interzisă exploatarea până la înlăturarea defecțiunilor depistate de polițiști, la 11 unități de transport a fost interzisă exploatarea prin ridicarea plăcilor de înmatriculare iar doi mecanici  responsabili de unitățile de transport s-au ales cu amenzi în mărime de 1.500 lei fiecare, pentru faptul admiterii în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Poliţia Capitalei continuă activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

NICIUN COMENTARIU