Proprietarii de vulcanizări mobile și dezmembrări, impuși să achite TAXA LOCALĂ! Află cât te costă afacerea

356

Taxele locale, cotele şi înlesnirile fiscale pe teritoriul municipiului Chişinău pentru anul viitor rămân neschimbate față de 2019. Acestea sunt prevăzute în proiectul de Decizie cu privire la aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale pentru anul 2020, publicate de Consiliul municipal pentru consultări publice, scrie bizlaw.md

Autorii argumentează păstrarea cotelor taxei pentru unitățile comerciale și prestări servicii pentru anul 2020 la nivelul cotelor stabilite pe anul 2019 prin situația social-economică și prin faptul că unele cote ale taxelor au fost majorate anul trecut.

Documentul prevede și noi unităţi comerciale şi/sau de prestări de servicii care vor achita taxe anul viitor și care anterior nu erau incluse în categoria unităților plătitoare de taxe. Printre acestea se regăsesc și câteva activități din domeniul auto, precum:
– Spălătorie auto uscată mobilă – 2.000 de lei anual;
– Unitate de prestare a serviciilor de vulcanizare mobilă – 3.000 de lei anual;
– Unitate (depozit) de colectare și dezmembrare a automobilelor (pentru comercializarea pieselor) – 10.000 de lei anual;

Proiectul de decizie mai prevede micșorarea cotelor taxelor locale pentru prestarea serviciilor de transport auto de călători în raza municipiului Chişinău pentru fiecare autovehicul (microbuz sau autobuz).

Pentru unitățile de transport ce prestează servicii de transport auto de călători în regim de taxi pe teritoriul municipiului Chişinău este prevăzută taxa de 300 de lei lunar.

NICIUN COMENTARIU