Șeful IGP Alexandru Pînzari, vine cu un mesaj pentru șoferi: „Zmeii șoselelor nu ajung prea departe…”

832

După ce astăzi INP-ul a anunțat despre faptul că sunt funcționale cele 15 camere de supraveghere a traficului rutier de ultimă generație, despre care anterior Adrian Șova, șeful Serviciul Tehnologii Informaționale al MAI, spunea că vor fi funcționale în luna februarie, Alexandru Pînzari vine cu un mesaj în adresa șoferilor.

Alexandru Pânzari, șeful IGP, într-o postare pe pagina sa de Facebook îi îndeamnă pe șoferi să aibă grijă la viteză nu pentru acea amendă, dar pentru propria siguranță.

„Nici colegii mei, nici camerele de filmare nu pot fi peste tot, rămâne pe conștiința voastră ce faceți atunci când nu vă vede nimeni. Vă îndemn să nu vă aventurați. Zmeii șoselelor nu ajung prea departe…”, scrie Pînzari în postarea sa.

Este de menționat că cele 15 camere de supraveghere noi, diferite de cele instalate anterior în intersecțiile din capitală, cu un singur dispozitiv pot stabili nu doar viteza de deplasare, dar în același timp pot stabili deplasarea pe contrasens, încălcarea marcajului rutier, dar și trecerea la culoarea roșie a semaforului.

Potrivit lui Adrian Șova, șeful Serviciul Tehnologii Informaționale al MAi, este vorba despre un sistem automatizat care detectează încălcarea independent și sistematizat.

„Camerele captează imaginea foto și o transmit ca probă. Proba respectivă este verificată de către operatorii noștri ca să fim siguri că nu s-a procesat ceva greșit. Vă dau un exemplu: în inteligența camerei se setează marcajul rutier cum ar fi, unde sunt liniile STOP și liniile de separarea benzilor, iar în cazul în care sistemul depistează că un vehicul încălcat acest marcaj, ne transmit imaginea, iar noi trebuie să verificăm existența marcajului rutier în intersecție, dacă el nu este șters. În cazul în care marcajul nu este vizibil, acțiunea nu poate fi constatată ca încălcare. Ce ține de încălcări ca: depășirea limitei de viteză, lipsa asigurării și reviziei tehnice, sistemul le stabilește automat”, susține Șova.

Reamintim că, noile camere de supraveghere dotate cu radar, vor fi instalate pe adresele următoare:
– Intersecția bulevardului Alba Iulia cu strada Liviu Deleanu – bd. Alba Iulia, municipiul Chișinău;
– Strada Drumul Băcioiului 287, municipiul Chișinău;
– șoseaua Muncești 273 și 692, municipiul Chișinău;
– intersecția bulevardului Dacia cu strada Băcioii Noi, municipiul Chișinău;
– comuna Stăuceni, traseul R6, municipiul Chișinău;

Costul total al proiectului se ridică la opt milioane de lei, bani alocaţi din bugetul Serviciului Tehnologii informaţionale.

NICIUN COMENTARIU