Transportatorii vor protesta pe 9 octombrie! Circa 450 de microbuze își vor sista activitatea

697

Transportatorii de pasageri anunță că vor organiza o nouă grevă în PMAN pe 9 octombrie 2019. Asta în cazul în care autoritățile nu vor accepta demersul de a majora tariful în transportul rutier de călători, scrie unimedia.md

Conform datelor preliminare, numărul participanților va fi mai mare decât cel anunțat inițial și va depăsi 250 unități de transport ce vor ieși în PMAN și peste 200 unități de transport care vor staționa în centrele raionale și sate, pentru a suspenda executarea unor curse regulate în semn de protest.

Numărul total de companii de transport care solicită scumpirea biletelor de călătorie este de 103, cu peste trei mii de angajați. Acestea au semnat mai multe declarații de solidarizare, adresate ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan.

Lista curselor regulate care vor fi suspendate pe data de 9 octombrie va fi difuzată prin intermediul instituțiilor mass-media, pe 8 octombrie.

Reamintim că la 20 august, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a transmis un demers ministrului Economiei, în care a cerut ajustarea tarifelor pentru serviciile regulate rutiere de pasageri. Ulterior, la 12 septembrie, circa 100 de conducători auto, la volanul microbuzelor, au claxonat în semn de protest, în Piața Marii Adunări Naționale. Aceștia au anunțat că dacă Ministerul Economiei și Infrastructurii nu vor da curs solicitării lor de a ajusta prețurile la călătorie, ei vor organiza o grevă.

NICIUN COMENTARIU