Un motociclist furios a aruncat cu pietre în agenții INP! Le-a stricat Duster-ul și Drager-ul, totodată rănind un polițist

2663

Un tânăr în vârstă de 22 de ani a pus pe jar un echipaj al INP, iar după o urmărire ca în filme, a aruncat cu o pietre în polițiști și în Duster-ul acestora, dar și le-a deteriorat aparatul Drager.Potrivit unor surse Autoexpert.MD din cadrul poliției locale, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, totul s-a petrecut aseară, în jurul orei 22:20, în satul Costuleni, din raionul Ungheni.

Sursele ne-au comunicat că, ieri noaptea, angajații plutonului Ungheni – Nisporeni – Călăraşi, al Batalionului nr.3 a Brigăzii de Patrulare al INP MAI în timp ce erau implicați în serviciu de patrulare, cu automobilul de serviciu de marca Dacia Duster, în satul Costuleni, pe o stradă au observat o motocicletă de marca Viper care se deplasa fără număr de înmatriculare, condusă de un tânăr.

La solicitarea angajaților de poliție de a stopa, șoferul a refuzat categoric şi s-a deplasat înainte, unde, fiind urmărit a dispărut pe o stradă al aceluiași sat. În continuare, motociclistul intenționat, deplasându-se cu viteză excesivă,când a ajuns în apropierea polițiștilor, intenționat a aruncat cu o piatră în mașina de poliție și le-a distrus portiera din spate. Ulterior, motociclistul s-a întors din nou şi a mai aruncat cu o piatră în direcţia angajaților de poliție, lovindu-l pe subofițerul de patrulare, în regiunea mânii stângi şi a abdomenului, asta în timp ce polițistul ținea în mână alcooltestul Drager. Drept consecință, polițistul a fost rănit la mână, iar aparatul Drager a fost stricat.

Mai târziu, motociclistul, care s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 22 de ani, din aceeași localitate, a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornit un dosar penal în baza articolului 349 alin. 1 al Codului Penal „Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească”.

Dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată în istanță, tânărul riscă să se aleagă cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţii convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

NICIUN COMENTARIU