Un taximetrist beat a fost reținut de INP cu ajutorul internauților de pe Facebook!

376
Imagine simbol

Astăzi, în jurul orei 10.00, inspectorii de patrulare au fost sesizați de către administratorul grupului de Facebook „Город без маршруток! Водители помогают пешеходам”, precum că un utilizator al grupului a observat un taximetrist în stare de ebrietate pe o stradă din sectorul Ciocana al capitalei.

Astfel, inspectorii au reacționat imediat, iar informația a fost transmisă prin toate stațiile radio către echipajele care patrulau orașul. La scurt timp, mașina de marcă Toyota Prius a fost depistată la intersecția străzilor Vadul lui Vodă și Uzinelor. La somarea legală a agentului de patrulare de a stopa automobilul, șoferul care circula haotic, intenționat a apăsat pe accelerator, pentru a scăpa de poliție.

Urmărit timp de câteva minute, într-un final acesta a stopat mașina. La volan se afla un bărbat în vârstă de 37 de ani, vizibil în stare de ebrietate. Refuzând testarea alcoolscopică efectuată de inspectori, individul a fost escortat la Dispensarul Republican de Narcologie și supus testului alcoolscopic. Aparatul Drager a confirmat prezența alcoolului în aerul expirat, arătând 1,28 mg/l.

Pe numele acestuia a fost pornit un proces penal, automobilul a fost dus la parcarea specială, iar Inspectoratul Național de Patrulare a adus mulțumiri membrilor grupului pentru implicare și sesizare.

Dacă sunteți martorul unei tentative de conducere a automobilului sub influența alcoolului, anunțați imediat Poliția la numărul unic de telefon 067112902 sau la 112. Este importantă implicarea fiecărui cetățean, pentru a salva vieți omenești și a avea un trafic în siguranță.

NICIUN COMENTARIU