Ieri, 26 martie, aproximativ la ora 14:30 a parvenit o informație telefonică în dispeceratul Regimentului de patrulare Nord al INP, precum că o persoană de gen masculin a rapit o motocicletă de la o Stație PECO din or. Fălești, deplasându-se într-o direcție necunoscută.

Imediat, au fost orientate mai multe echipaje de patrulare pentru depistarea și reținerea acestuia. Astfel, inspectorii de patrulare au reacționat prompt, iar la scurt timp motocicleta a fost depistată pe traseu în satul Bilicenii Vechi r. Sîngerei. La somarea angajaților INP, șoferul a refuzat să se oprească și a încercat să fugă continuându-și deplasarea accelerând. Fiind urmărit, din cauza vitezei excesive în apropierea satului Prepelița, acesta a pierdut controlul volanului și a derapat de pe traseu, după care a încercat să se eschiveze de la fața locului.

Ofițerii de patrulare au întreprins toate măsurile și conducătorul a fost reținut. Din discuțiile inspectorilor cu șoferul, acesta nu a putut prezenta alte acte decât buletinul de identitate și a recunoscut că nu este deținător de permis de conducere. Conducătorul s-a dovedit a fi un tânăr de 26 de ani din raionul Căușeni, iar în urma accidentului nu s-a ales cu careva traumatisme.

La fața locului a fost solicitată grupa operativă a IP Fălești, pentru documentarea cazului și stabilirea circumstanțelor.

INP îndeamnă cetățenii să nu se expună riscului în astfel de infracțiuni, iar motocicliștilor le recomandă:

– utilizați casca de protecție;
– păstrați-vă întotdeauna farul aprins și rulați în poziția de unde șoferii auto vă pot observa cu ușurință în oglinda retrovizoare;
– abordați curbele cu viteză moderată, fără a le “tăia”;
– fiți vizibili – purtaţi vesta reflectorizantă.

NICIUN COMENTARIU