(VIDEO) Activiștii civici au decis să le dea o lecție autorităților și au vopsit singuri o trecere de pietoni!

153

Problema marcajului rutier este una foarte discutată în ultimul timp. Recent, primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu, i-a rugat pe cei de la Exdrupo să nu mai folosească ”vopsea pentru unghii” când vor renova marcajele rutiere. Din păcate nici până în ziua de azi nu vedem un marcaj pe străzi, fie acesta vopsit măcar cu ruj.

Până cei de la Primărie se clarifică cu ce ar trebui vopsit marcajul rutier, un grup format din cinci activiști civici, au ieșit ieri în stradă pentru a le da o lecție autorităților. Aceștia s-au înarmat cu perii de vopsit și echipament de lucru, pentru ca să reînnoiască marcajul unei treceri de pietoni de lângă parcul Valea Trandafirilor.

Au muncit timp de 25 de minute, iar pentru materiale au cheltuit doar 455 de lei, spun activiștii.

„Cerem imediat ca Primăria municipiului Chișinău să aplice marcajul prin tot orașul! Zilnic mor, sunt răniți pietoni, iar șoferii achită amenzi și chiar ajung în penitenciare din motiv că lipsesc marcajele necesare. În această regiune sunt foarte mulți copii, bătrâni, care zilnic merg în parc și își pun viața în pericol”, a declarat Mihail Bagas, coordonatorul grupului ”Orașul fără microbuze, șoferii ajută pietonii” , care apropo a ocupat în trecut funcția de consilier a fostului primar de Chișinău, Silvia Radu.

Deocamdată responsabilii de la Primărie nu au reacționat la gestul făcut de activiști.

Опубликовано Алексеем Сивуником Четверг, 21 марта 2019 г.

NICIUN COMENTARIU