(VIDEO) Au spălat cadavre pentru a nu mai urca beți la volan! Alți șapte șoferi reeducați prin programul „Drink and Drive”

1921

Șapte șoferi din raionul Hîncești au avut de muncit pe parcursul a cinci ore la morga din Chișinău! Aceștia au fost prezenți la autopsii au spălat cadavrele şi locurile lor de păstrare. Iar în următoarea săptămână, conducătorii vor merge şi în spitale, pentru a acorda asistenţă victimelor accidentelor rutiere.

Pe întreaga durată a programului, conducătorii auto sunt ghidați de consilierii de probațiune. Programul are și un cost suficient de mare de patru mii de lei, bani achitaţi de șoferii care doresc să-și recupereze permisul. Procesul de reeducare „Drink and Drive”, prevede 12 sesiuni, câte una pe săptămână.

Amintim că, noua metodă de reabilitare a şoferilor prinşi băuţi la volan face parte din pachetul de legi anti – alcool, aprobat în anul 2018 de Guvern.

Conform documentului, cei care urcă la volan în stare de ebrietate rămân fără permise de conducere până la pronunțarea hotărârii judecătorești. Aceştia îşi pot recupera permisul, după ce frecventează programul. Datele Inspectoratului Național de Probațiune arată că, până în prezent, peste o sută de șoferi au trecut deja programul „Drink and Drive”!

NICIUN COMENTARIU