(VIDEO) Ne plângem pe șoferi? Pietonii filmați pe ascuns, cum traversează strada neregulamentar!

1036

Tot mai des auzim despre accidente tragice, cu implicarea pietonilor. De cele mai multe ori, vinoveți sunt șoferii, indiferent de cum a traversat strada pietonul, regulamentar sau nu.

Situația este bine cunoscută și autorităților. În special Inspectoratului Național de Patrulare care în ciuda eforturilor de a atrage atenția pietonilor și a-i convinge să fie mai vigilenți, respectuoși și conștienți de pericolele la care se expun, totuși acest lucru nu funcționează.

Mai jos vedeți un material video, cu mai multe secvențe scurte, acumulate într-o oră de vreme, în toată capitala. Desigur astea sunt doar câteva…

Pietoni nedisciplinați

Pietonii și șoferii, în egală măsură, poartă vina pentru tragediile de pe șosele.Dragi pietoni, în momentul în care traversați strada neregulamentar, victime deveniți atât voi, cât și șoferii. Nu vă bazați pe reacția conducătorului auto și a frânei automobilului său. De maniera de a traversa și locul pe care îl alegeți pentru asta, depind viețile voastre.Ignorarea regulilor de circulaţie de către pietoni se soldează de cele mai multe ori cu accidente grave. Datele statistice arată că de la începutul anului, din cauza pietonilor care au traversat strada în locuri nepermise au avut loc 297 de accidente rutiere, soldate cu 46 de persoane decedate și 256 traumatizate. În toate acestea cazuri, pietonii au crezut că șoferii trebuiau să-i observe și să reușească să frâneze. Din păcate însă nu a fost așa. Mulți pietoni traversează strada pe unde apucă, iar pentru a-i proteja atât pe ei, cât și pe șoferi, Inspectoratul Național de Patrulare va intensifica activitățile de disciplinare a pietonilor. Cei care vor traversa strada neregulamentar vor fi sacționați, amenda prevăzută de legislație fiind de la 150 până la 300 de lei. Încă nu e tîrziu să devii un pieton responsabil, trebuie doar să respecți câteva reguli simple. În primul rând, traversează strada doar prin locurile permise. Manifestă o atenție sporită în special noaptea, atunci când plouă, ninge sau este ceață, deoarece vizibilitatea este redusă. Și nu uita că pe carosabilul umed spațiul necesar pentru frânare crește mult.

Опубликовано Inspectoratul Național de Patrulare al IGP Четверг, 28 ноября 2019 г.

Pietonii și șoferii, în egală măsură, poartă vina pentru tragediile de pe șosele.

Dragi pietoni, în momentul în care traversați strada neregulamentar, victime deveniți atât voi, cât și șoferii. Nu vă bazați pe reacția conducătorului auto și a frânei automobilului său. De maniera de a traversa și locul pe care îl alegeți pentru asta, depind viețile voastre.

Ignorarea regulilor de circulaţie de către pietoni se soldează de cele mai multe ori cu accidente grave. Datele statistice arată că de la începutul anului, din cauza pietonilor care au traversat strada în locuri nepermise au avut loc 297 de accidente rutiere, soldate cu 46 de persoane decedate și 256 traumatizate.

În toate acestea cazuri, pietonii au crezut că șoferii trebuiau să-i observe și să reușească să frâneze. Din păcate însă nu a fost așa. Mulți pietoni traversează strada pe unde apucă, iar pentru a-i proteja atât pe ei, cât și pe șoferi, Inspectoratul Național de Patrulare va intensifica activitățile de disciplinare a pietonilor. Cei care vor traversa strada neregulamentar vor fi sacționați, amenda prevăzută de legislație fiind de la 150 până la 300 de lei.

Încă nu e tîrziu să devii un pieton responsabil, trebuie doar să respecți câteva reguli simple. În primul rând, traversează strada doar prin locurile permise. Manifestă o atenție sporită în special noaptea, atunci când plouă, ninge sau este ceață, deoarece vizibilitatea este redusă. Și nu uita că pe carosabilul umed spațiul necesar pentru frânare crește mult.

NICIUN COMENTARIU