Mediul online a fost zguduit în ziua zilei de ieri de un material video viral, în care un agent al Inspectoratului Național de Patrulare este mușcat de deget de un șofer agresiv oprit de echipaj pentru a-i fi controlate actele.

Incidentul a avut loc la, ieri, 16 aprilie, în apropierea satului Bozieni, raionul Hîncești. Inspectorii de patrulare, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit un automobil de model „Vaz”, la volanul căruia se afla un bărbat vizibil în stare de ebrietate.

La solicitarea polițiștilor de a  prezenta  actul de identitate sau documentul ce atestă dreptul de proprietate asupra autovehiculului, conducătorul auto a refuzat. De asemenea, bărbatul  nu s-a supus cerințelor legale ale poliţiştilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool.

În replică, conducătorul auto a dat dovadă de un comportament agresiv, folosind cuvinte necenzurate în adresa angajaţilor poliţiei. Astfel, în timpul reținerii, șoferul l-a mușcat pe unul din polițiști de deget, provocându-i leziuni a  ligamentului degetului.

În context, șoferul  a fost condus la Inspectoratul de poliţie Hîncești pentru a fi supus testului alcoolscopic, acesta refuzând în mod repetat.  În urma documentării, bărbatul s-a dovedit a fi un locuitor al satului Dubovca, raionul Hîncești, în vârstă de 25 de ani.

Conducătorul auto a fost reținut pentru 72 de ore. În privința acestuia a fost inițiată o cauză penală în baza art. 349, al. 1 CP al RM ( ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească).

Bărbatul riscă amendă de până la 67.500  lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore sau închisoare de până la 2 ani!

În acest context, Poliția anunță că NU VA TOLERA: acte de ameninţare asupra poliţiştilor, vătămarea integrităţii corporale sau sănătăţii, deteriorarea bunurilor acestora, ofensarea, blamarea, nesupunerea ordinelor legale.

NICIUN COMENTARIU