În această dimineață, pe bulevardul Dimitrie Cantemir din Chișinău, inspectorii de patrulare au stopat șoferul unui automobil marca Lexus. La volanul acestuia se afla un bărbat de 32 de ani, într-o stare vizibilă de ebrietate avansată.

Ofițerii de patrulare au solicitat șoferului să prezinte actele, el însă s-a așezat pe bancheta pasagerului și s-a încuiat în mașină. Acesta avea un comportament neadecvat și nu dorea să se supună cerințelor legale ale polițiștilor de patrulare.

După mai multe atenționări, ofițerii INP au intervenit pentru a stopa acțiunile ilegale ale individului, la fața locului fiind solicitată și grupa operativă a IP Râșcani. Conducătorul auto a refuzat să treacă testul alcoolscopic, fiind condus la inspectoratul de poliție pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor.

Acesta nu este unicul caz în care șoferul, în stare de ebrietate avansată, a fost înlăturat de la volanul mașinii pe care o conducea. Unul a fost depistat la Criuleni având 1,07 mg/l în aerul expirat, altul – 0,86 mg/l, iar doi șoferi de la Ungheni – 0.77mg/l și 0,58mg/l.

În weekend, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare au înlăturat de la volanul mașinii peste 60 de conducători auto în stare de ebrietate.

NICIUN COMENTARIU