(VIDEO) Un tânăr din capitală reținut pentru furtul a două automobile! Acum riscă 4 ani de închisoare

114

Un tânăr în vârstă de 21 ani, locuitor a capitalei, fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat de comiterea a două furturi de automobile.

Forțele de ordine au stabilit că individul a comis două furturi de automobile de model ”FORD SIERA” și ”WV PASSAT”  din sectorul Buiucani, în perioada 01-15 iulie curent. Automobilele erau parcate în curtea blocurilor de locuit pe str. Alba Iulia și Onisifor Ghibu. Acestea erau în stare nefuncțională. Polițiștii au fost sesizați de către proprietari, care au comunicat că automobilele erau în stare nefuncțională, dar urmau să le repare. Prejudiciul estimat de proprietari constituie 26 000 lei.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse, individul a fost identificat și reținut de polițiști fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vinovăția, comunicând că a văzut automobile ce erau parcate de mai mult timp, a chemat un evacuator și le-a dus la o bază pentru colectarea metalului, urmare la ce a obținut un profit. Anterior acesta s-a dovedit a fi judecat pentru infracțiunile de huliganism și escrocherie.

Actualmente tânărul este reținut pentru 72 de ore și cercetat penal pentru furt. Conform legislației în vigoare, infracțiunea de furt se pedepseşte cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

NICIUN COMENTARIU