Zeci de taximetriști din capitală au fost prinși băuți în cadrul unei operațiuni speciale!

1729

Viața pasagerilor continuă să fie pusă în pericol din lipsa de responsabilitate a taximetriștilor care urcă băuți la volan!

Zeci de taximetriști au fost opriți în cadrul continuării actiunilor inopinate înainte de ieșire în cursă în perioada 04-07 noiembrie 2019, desfășurate de către Poliția capitalei în colaborare cu Inspectoratul Național de Patrulare și Agenția Națională a Transporturilor Auto (ANTA).

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, polițiștii au constatat 16 contravenții, diverse încălcări și abateri de la normele tehnice, precum și lipsa permisului de conducere. În pofida controalelor și verificarilor desfășurate de către Poliție, șoferii de taxi continuă acțiunile ilegale și urcă la volan în stare de ebrietate avansată.

Reamintim că, conform datelor statistice, pentru perioada primelor 9 luni a anului curent, au fost înregistrate peste 142 accidente rutiere cu implicarea transportului public, dintre care 62 accidente sunt cu implicarea troleibuzelor și autobuzelor, 30 cu implicarea transportului în regim maxi-taxi, iar cu implicarea conducătorilor taximetrelor peste 50 accidente.

Astfel, numărul persoanelor traumatizate a crescut în raport cu anul precedent cu 61%, iar numărului persoanelor decedate cu 50%.

NICIUN COMENTARIU