Șoferul cu numere ”unicate” este privat de dreptul de a conduce. Mașina i-a fost reținută iar proprietarul sancționat

34880

Automobiliștii sunt din nou revoltați de faptul că o persoană necunoscută, conduce automobilul personal cu grave abateri de la regulament. Mai cu seamă, numere de înmatriculare nu corespund normelor.

Imaginile cu mașina și numerele sale ascunse, au fost publicate pe grupul de Facebook GBM, unde au continuat și reacțiile. Unele surse mass-media au scris că ar cunoaște proprietarul mașinii, sau locul de muncă al acestuia, presupunând că este angajat INP, dar fără o dovadă în acest sens.

Iată de ce, AutoExpert a contactat Serviciul Relații cu Publicul al Inspectoratului Național de Patrulare pentru a afla mai multe.

Diana Fetco, șef SRP al INP:
Inspectoratul Național de Patrulare s-a autosesizat în baza postării apărute pe rețelele de socializare, unde se vede clar că șoferul unui automobil de model Mini Cooper conduce autovehiculul cu încălcarea regulelor de amplasare a numărului de îmatriculare.

Astfel, la scurt timp conducătorul auto a fost identificat în trafic.

Verificat în baza de date s-a constatat că șoferul era privat de dreptul de a conduce, însă acesta continua să conducă având și alte abateri ale RCR. Pentru încălcările depistate acesta a fost sancționat contravențional cu o amendă de 2050 lei, iar autovehiculul a fost reținut la parcarea specială.

Cu referire la titlurile apărute pe rețelele de socializare, INP menționează că în fața legii toți participanții la traficul rutier sunt egali și fiecare ar trebui să- și asume faptele din trafic.

Întrebată dacă proprietarul acestei mașini este angajat al INP, Diana Fetco a declarat ferm că NU, dezmințind astfel declarațiile unor jurnaliști din Moldova.

NICIUN COMENTARIU