Revenim cu un update, cu referire la cazul șoferului de Skoda, care a ieșit pe contrasens pentru a depăși o coloană de mașini și astfel a tamponat un copil. Iată ce au decis polițiștii.

Conform articolului 238, aliniat 4, din Codul Contravențional al RM, șoferul în vârstă de 34 de ani, a fost recunoscut ca fiind vinovat și i s-a aplicat măsura cea mai drastică. Privare de dreptul de a conduce. Despre acest lucru ne-a informat Diana Fetco, Șef SRP al Inspectoratului Național de Patrulare.

De menționat că a fost invitată la secție și mama minorului care a scris că ”nu are nici o pretenție față de șoferul mașinii”. Copilul în vârstă de nouă ani s-a ales cu o lovitură la mână și o sperietură zdravănă, care s-ar putea să îl țină departe de mașini și trafic încă mult timp.

În acest context, vrem să aducem și puțină lumină celor care încă nu au înțeles că:
1. Șoferul poartă responsabilitate pentru orice face cu mașina sa în trafic!
2. Automobilul este considerat mijloc sporit de risc.
3. Depășirea unei coloane de automobile, care se deplasează mai lent (adică ambuteiaj) este strict interzis de lege, vezi articolul 54.2 litera c).
4. Indiferent că circulă regulamentar sau nu pietonul, responsabil de accidentarea acestuia va fi tot conducătorul auto.
5. Conducătorul auto trebuie să adopte un stil de condus și o viteză de deplasare maximă ajustată atât la regulamentul rutier și indicatoarele de viteză cât și la condițiile de drum, starea tehnică a mașinii, situația în trafic, aptitudinile personale, experiență, etc.

(4) Încălcarea de către conducătorul de vehicul a dispozițiilor prevăzute la alin. (1)–(3) care a generat o situaţie de accident de circulaţie se sancţionează cu amendă de la 25 la 40 de unităţi conventionale sau cu privarea dreptului de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la un an.

Sperăm că acest incident nefericit, va servi o lecție și pentru automobiliștii care se văd mult prea încrezuți în forțele proprii, care ingoră orice situație de posibil pericol, care uită că în trafic sunt toți egali și care ar trebui să dea încă odată, sau de mai multe ori, proba la școala auto!

Tu, nu ești Batman!

NICIUN COMENTARIU