Știați că? Cel mai rapid Volkswagen al anilor ’90, se numea Corrado și putea concura chiar și cu Porsche?

469

Volkswagen Corrado, este un model uitat în ziua de azi. La începutul anilor ’90 însă, acesta era cel mai rapid Volkswagen pe care îl puteai procura! Conceput ca să înlocuiască celebrul Scirocco, noul model Corrado oferea mult mai multe decât te așteptai!

Așadar, Corrado avea o platformă revizuită cu tracțiune față, o suspensie sport și frâne îmbunătățite. De asemenea, modelul a primit un design exterior agresiv care se combina perfect cu caracterul conturat de unitatea VR6. Motorul VR6 de 2.9 litri volum, genera 190 CP care erau gestionați de o cutie manuală cu cinci rapoarte. Astfel, coupe-ul constructorului din Wolfsburg, atingea performanțele unui Porsche 944, extrem de popular pe acele timpuri.

Datorită propulsorului VR6, Corrado era capabil să accelereze de la 0-96 km/h în doar 6.9 secunde și să atingă o viteză maximă de 235 km/h!

Volkswagen Corrado poate fi numit fără îndoială una din cele mai bune mașini care au fost comercializate în perioada anilor ’90! Astăzi acestea se întâlnesc rar, în schimb prețul este mai mult decât accesibil, deși exemplarele dotate cu motorul legendar VR6 sunt la mare căutare.

NICIUN COMENTARIU