Modelul Esprit a apărut la începutul anilor ’70 fiind asamblat până în anul 2000. Acesta reprezenta un supercar cu design futuristic și a reușit să cucerească clienții chiar dacă era echipat cu motoare care cedau în fața rivalilor.

Ultima și cea mai potentă versiune a lui Lotus Esprit a fost V8, care era dotată cu o unitate cu opt cilindri, capabilă să dezvolte 350 de cai putere. Anume această versiune, grație motorului puternic și caroseriei ușoare a reușit să înainteze în fața concurenților săi, totodată păstrând aspectul elegant.

Deși Esprit rămâne a fi un model exotic, prețurile cu care poate fi cumpărat acesta sunt relativ accesibile. Astfel, cei care își doresc un exemplar de colecție, ar trebui să se grăbească! La un preț de un SUV nou de clasă medie, care variază de la 23.000 la 130.000 de dolari în dependență de versiune și an de producție, aveți șansa de a obține un model care concura cu Ferrari atât la performanțe cât și la capitolul exclusivitate.

Cu toate acestea, trebuie să cunoașteți că, odată ce vă achiziționați un Lotus Esprit, ar trebui să fiți pregătiți că întreținerea poate fi dificilă, deși efortul și investițiile cu siguranță nu vă vor dezamăgi.

NICIUN COMENTARIU