Un american vinde o unitate V12 Ferrari de Formula 1, la preț de supercar!

340

Pe un site internațional de vânzări a fost scos la licitație un motor V12 marca Ferrari. Deși unitatea este urmărită de peste 400 de persoane înregistrate pe site, deja de câteva săptămâni aceasta nu își poate găsi un cumpărător.

Probabil că problema cea mare este prețul destul de costisitor de 375.000 e dolari. Cu aceeași sumă poți reuși să cumperi un supercar nu tocami nou dar într-o condiție bună de la renumitul producător italian.

Motorul scos la vânzare seamănă a fi un Ferrari Tipo 044/1, care a fost construit pentru sezonul de Formula 1 din anul 1995. Acesta are o capacitate de 3.0 litri şi cântăreşte 132 kg. În versiunea de calificări, acesta dezvoltă 760 de cai putere şi se turază până la maxim 17.000 rpm. În condiţii competiţionale, puterea era restricţionată în jurul valorii de 600 CP, din motive de fiabilitate.

În anunţul de vânzare nu se menționează starea în care se află motorul sau cursele în care a concurat. Fotografia din anunţ ne face să credem, totuşi, că acesta a fost restaurat recent.

Acelaşi vânzător de pe eBay mai vinde și un alt motor Ferrari, provenit de la supercarul La Ferrari cu numai 35 de kilometri parcurs. Preţul cerut pe acesta este de 800.000 de dolari!


NICIUN COMENTARIU