Un Ford Sierra RS Cosworth care a stat într-un garaj 28 de ani, a fost vândut la preț de Panamera!

199

Un lot special a fost scos la vânzare de către o casă de licitații din Marea Britanie. Este vorba despre legendarul model de performanță Ford Sierra RS Cosworth, care necătând la exclusivitatea sa, a stat închis într-un garaj timp de 28 de ani, scrie TheSun.co.uk

Versiunea RS Cosworth a debutat în cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie 1985, iar modelul de serie a fost lansat în iulie 1986. În total, 5.545 de exemplare au coborât de pe banda rulantă, dintre care 500 de unități au fost îmbunătățite de compania Tickford și se vindeau sub denumirea de RS500 Cosworth.

Hatchback-urile de performanță utilizau o caroserie modificată pentru o aerodinamică sporită și un motor forțat să dezvolte 227 de cai putere, care era echipat cu o turbosuflantă mai mare și un set de injectoare speciale.

Potrivit catalogului original din anul 1986, modelul Sierra într-o astfel de variantă performantă, era ecipat cu un motor turbo de 2.0 litri volum care, standard dezvolta 204 CP și accelera de la 0-100 km/h în 6.5 secunde. Viteza maximă atingea pragul de 240 km/h.

Exemplarul expus la licitație a fost cumpărat în anul 1988. cu un preț de 15.950 de lire sterline, iar după patru ani, proprietarul a parcat vehiculul de performanță în garaj, unde a și stat următorii 28 de ani. Potrivit The Sun, acest exemplar Sierra RS Cosworth, înregistrează un parcurs de doar 11.827 de kilometri.

În urma licitației, vehiculul a fost vândut cu un preț de 80.000 de lire sterline, adică cu o sumă egală cu costul unui Porsche Panamera absolut nou.

Noul proprietar, pe lângă vehiculul propriu zis, a primit documentele originale, manualul de utilizare și cartea de service a automobilului.

NICIUN COMENTARIU