Porsche 924 cu anul de producţie 1979, furat din parcarea unui cinematograf din statul Oregon în anul 1991, a fost găsit întro pantă de la poalele lacului de origine vulcanică Crater. Din cauza copacilor, automobilul mult timp nu putea fi observat şi evacuat, anunţă publicaţia Komo.

Deşi vehiculul a fost găsit într-o stare tehnică satisfăcătoare şi nu arăta semne de rugină, experţii au constatat că impactul nu este unul proaspăt, ci a avut loc aproximativ 25 de ani în urmă. Se presupune că şoferul care conducea Porsche-ul, a pierdut controlul volanului în curbă şi a derapat în pantă. Urme ale şoferului nu au fost găsite în imediată apropiere de locul accidentului. Acum poliţia locală decide cum să evacueze automobilul fără a cauza daună copacilor din preajmă.

Ţinem să precizăm că Porsche 924, a fost produs în perioada anilor 1976-1988. Sportcarul entry-level se deosebeşte substanţial de alte modele Porsche. Acesta are propulsorul instalat pe axa faţă, foloseşte un sistem de răcire a motorului cu lichid, iar cutia de viteze este istalată pe puntea din spate.

Modelul era echipat cu un propulsor în patru cilindri, de 2.0 litri volum, care dezvolta 95 CP, iar în versiunea restyling 115 CP. Varianta de top a coupe-ului era numită 924 Turbo, iar propulsorul înzestrat cu o turbosuflantă era capabil să dezvolte 143 de cai putere.

NICIUN COMENTARIU