Un rege african și-a cumpărat în dar rudelor sale 120 de BMW-uri și 19 Rolls-Royce-uri!

9000

Regele Mswati al III-lea al Swazilandului și șeful familiei regale swazi, a decis să-și mulțumească rudele și le-a cumpărat în dar 120 de BMW-uri și 19 Rolls-Royce-uri. Acesta a încercat să importe modelele în taină îmbrăcându-le în peliculă și transportându-le cu camioane private.

Regele Mswati se laudă cu o familie numeroasă, formată din 15 soții, 23 de copii și un număr enorm de rude. Mswati este unul dintre cei mai bogați monarhi din lume, cu o avere aproximată la 213 milioane de dolari, subalternii săi însă, au un salariu lunar de doar 128 de dolari.

Anume venitul extrem de mic al cetățenilor a fost motivul pentru care s-a decis ca vehiculele să fie aduse în taină, pe un traseu mai puțin popular. Cu toate acestea, camioanele care transportau aproape 150 de mașini premium, nu au putut rămâne neobservate într-o țară atât de mică și săracă cum este Swazilandul.

Ca urmare, fotografia unui camion încărcat cu Rolls-Royce-uri, a fost publicată pe rețelele de socializare și a provocat un val de critici dure. Potrivit departamentului local al ziarului Times, secretarul general al partidului de opoziție a declarat că monarhul „a arătat literalmente tuturor locuitorilor degetul mijlociu„.

Într-un final, opozanții îndeamnă locuitorii să iasă la mitinguri, să ceară demisia lui Mswati și să nu plece pînă cînd acesta nu-și va părăsi postul.

NICIUN COMENTARIU