Șoferul unui tir cu acte românești a fost oprit recent de Jandarmeria din Pas de Calais și a reușit să devină vedetă după ce a încasat o amendă record, în urma unui control obișnuit pe o autostradă din nordul Franței!

Șoferul care conform unor surse este originar din Republica Moldova, este angajat la o companie spaniolă de transport. În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul a înregistrat circa 31 de încălcări ale reglementărilor rutiere franceze, dintre care 24 au fost pentru nerespectarea timpilor de odihnă.

Mai exact, pe parcursul a 24 de ore, şoferul TIR-ului nu efectuase decât o singură oră de odihnă, faţă de cele 9 impuse de legislaţia franceză. Ba mai mult, bărbatul condusese chiar şi aproape 9 ore fără nicio oprire, în condiţiile în care legislaţia impune perioade maxime la volan de 4,5 ore. În aceste condiţii, TIR-ul a fost reţinut de autorităţile franceze ca măsură asiguratorie, până la achitarea integrală a amenzii.

Astfel, polițiștii francezi l-au amendat cu 26.250 de euro! Suma amenzii este atât de mare, încât chiar şi francezii au simţit nevoia să precizeze că nu este vorba de o greşeală de tipar și au publicat un comunicat pe pagina oficială de Facebook.

Conform declarațiilor oamenilor legii, fapta șoferului prezintă nu doar o formă de concurenţă neloială faţă de alţi transportatori, dar şi un real pericol pentru siguranţa traficului, oboseala la volan fiind una dintre cauzele majore ale accidentelor de circulaţie.

NICIUN COMENTARIU