Un tractor de 1.000 CP a accelerat până la 241 km/h și a fost înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness!

324

Compania JCB, care în această vară a reușit să atingă viteza de 176 km/h cu tractorul Fastrac, a prezentat cea de-a doua modificare a vehiculului. Astfel, specialiștii companiei au reușit să bată propriul record și să fie înregistrați în Cartea Recordurilor Guinness.

Viteza maximă a fost atinsă de pilotul Guy Martin, care s-a aflat la volan și în timpul primului record. De această dată, tractorul a reușit să accelereze pe pista aeroportului din Elvington, până la 241.1 km/h!

Cu toate acestea, Cartea Recordurilor Guinness a înregistrat viteza de doar 217.6 km/h, aceasta fiind calculată drept media celor două curse efectuate.

Pentru a crește puterea tractorului, inginerii au modificat în mod semnificativ propulsorul. A fost instalat un compresor electric, o pompă de combustibil mai performantă, iar presiunea turbosuflantei a fost crescută cu 230%! În cele din urmă, producătorul nu a anunțat puterea totală a motorului, însă aceasta cu siguranță depășește indicele de 1.014 CP înregisrați în timpul primului record.

NICIUN COMENTARIU