Una dintre cele mai rare modele Volvo este scoasă la vânzare! Află cât costă acest 780 Coupe asamblat manual de Bertone

366

Volvo a fost mereu un constructor de automobile aparte, cu clienți specifici care au apreciat dintotdeauna brand-ul suedez pentru acea combinație perfectă de tehnologii, siguranță și performanță. La moment producătorul pune accentul pe SUV-uri, însă la începutul anilor ’90 era popular grație sedanurilor cu design pătrățos.

La fel constructorul din Goteborg și-a uimit fanii și rivalii, cu câteva coupe-uri deosebite. Cele mai cunoscute sunt modelele P1800, 262C și 789 Coupe. Cel din urmă a fost asamblat manual între anii 1986 și 1991 la uzina Bertone din Torino, caroseria fiind proiectată de legendara casă italiană de design.

Din păcate, Volvo 780 Coupe nu s-a bucurat de mare succes pe piață, fiind produse circa 8.500 de exemplare. În schimb, în ziua de astăzi pasionații de automobile au început să caute din ce în ce mai des acest model cu adevărat legendar.

Exemplarul din imagini a fost produs în anul 1988 și reprezintă un vis al fanilor Volvo. De ce? Din motiv că se prezintă într-o stare impecabilă, a fost păstrat într-un garaj încălzit, este 100% autentic și păstrează toate documentele necesare și istoricul complet de intervenții la service.

Plus la toate, bordul indică un parcurs de doar 47.633 de kilometri. Vă întrebați care este prețul acestei bijuterii? Ei bine, coupe-ul suedez echipat cu un motor V6 de 2.8 litri volum care dezvoltă 170 CP, vă va costa 47.500 de euro!

E mult sau puțin? Așteptăm să ne spuneți în comentarii!

NICIUN COMENTARIU