Cu siguranță că vă amintiți darurile președintelui turc Erdogan cu care a vizitat Moldova anul trecut. Blindatele TOMA, destinate situațiilor de conflict civil și ce urmau a fi folosite contra protestatarilor.

Iată că aceste mașini, la inițiativa ministrului MAI Andrei Năstase, vor avea în viitor altă predestinație. Vehiculele cu tunuri de apă urmează a fi transmise în gestiunea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Astăzi, aceste două simboluri ale regimului de tristă amintire, vor primi o altă destinație. Vor fi predate IGSU, iar misiunile viitoare ale acestor două echipamente din dotarea Ministerului Afacerilor Interne vor fi pașnice. Concret, vor fi folosite pentru a ajută oamenii în situații de urgență. Pentru oameni, nu împotriva oamenilor. Colegii au găsit deja cele mai potrivite moduri în care aceste două autospeciale vor fi folosite, iar acest lucru mă bucură”, a spus ministrul Andrei Năstase, citat de agora.md.

Năstase a afirmat că poliția nu va folosi mașinile violente, ci mijloace pașnice, iar „Guvernul nu are motive să se teamă de popor”.

Șeful Inspectoratului General pentru Servicii de Urgență, Mihail Harabagiu, a spus că vehiculele TOMA vor ajunge la Căușeni și Soroca și vor fi utilizate, în special pe timp de iarnă, la deszăpezirea traseelor.

NICIUN COMENTARIU