Vezi metoda genială prin care sunt furate modelele Ferrari în Africa de Sud!

470

Hoții de vehicule din Africa de Sud au inventat o nouă metodă ingenioasă prin care fură cu ușurință modele de lux și în special cele produse de italienii de la Ferrari. După mai multe cazuri înregistrate, marca italiană a postat pe Facebook o avertizare pentru clienții săi.

Dacă nu sunteți la curent, trebuie să cunoașteți că, Africa de Sud nu este cea mai sigură țară, iar șoferii mașinilor de lux sunt adesea dați jos în plină stradă, cu pistolul la tâmplă, pentru a le fi furat automobilul. Nu cunoaștem dacă este o veste bună sau nu pentru sud-africani, dar se pare că o grupare de hoți a găsit o metodă mult mai subtilă de a răpi mașinile scumpe.

În cazul modelelor Ferrari, hoții se prezintă drept reprezentanți ai constructorului italian, sună posesorii și îi anunță că vehiculul lor este parte a unei campanii de rechemare în service pentru reparații. Dacă proprietarii mușcă momeala, infractorii trimit un camion cu platformă să ridice mașina. Vigilența proprietarilor este înșelată de faptul că cei care apar cu platforma sunt îmbrăcați în combinezoane autentice Ferrari, iar totul arată foarte profesional. Mașina este încărcată pe platformă după care Ferrari-ul dispare după primul colț de stradă.

În mod normal, proprietarii sună la o zi sau două la reprezentanța Ferrari pentru a afla cum decurg reparațiile. Desigur, aici nimeni nu știe nimic, iar proprietarul începe să-și dea seama că a fost victima unei înșelătorii. Între timp, mașina a trecut de mult granița sau a fost deja dezmembrată și vândută pe componente. Hoții dezactivează sistemul de localizare prin GPS, astfel că mașinile sunt, practic, de nerecuperat.

Un sud-african și-a pierdut prin această schemă un Ferrari 812 Superfast, care costă jumătate de milion dolari pe piața locală. Hoții au reușit să ia vehiculul dar au făcut accident cu el când voiau să-l scoată din țară, la granița cu Mozambicul. În aceste condiții, s-au mulțumit să recupereze motorul V12.

ALERT: PLEASE BE AWARE THAT A SCAM IS CURRENTLY DOING THE ROUNDS 🚨 We have been informed that there are fraudsters…

Опубликовано Scuderia South Africa Понедельник, 3 февраля 2020 г.

NICIUN COMENTARIU