(VIDEO) Autostradă la 50 cm distanță de balcon! Vezi cum a fost construit un drum de mare viteză din Cairo!

1008

În timp ce unele țări printre care și Moldova nu au parte de autostrăzi în plin sens al cuvântului, altele se întâlnesc cu problema că acestea trec chiar pe lângă balconul blocurilor de locuit. În sens direct!

Construcția unui drum de mare viteză din Egipt a provocat prosteste printre rândurile locuitorilor. Podul Taraat Al-Zomor, care face parte dintr-o autostradă, a fost construit în nemijlocită apropiere de mai multe blocuri din centrul capitalei Cairo. Balcoanele locuințelor care au fost date în exploatare în 2008 se află la circa 50 de centimetri distanță de drumul suspendat.

Oamenii spun că vor avea de suferit din cauza zgomotului, vibrațiilor și riscă într-o zi să se trezească cu o mașină în apartament, în caz de accident. Cei care sunt în proprietatea apartamentelor inferioare se plâng pe faptul că podul le astupă lumina soarelui și trăiesc în beznă.

Podul cu pricina inclus în autostradă măsoară 12 kilometri în lungime și 65.5 metri în lățime. Pentru construcția acestuia au fost investite 300 de milioane de euro, însă guvernul nu a luat în considerare că podul va trece pe lângă patru clădiri de locuit.

Totodată, autoritățile insistă că blocurile care sunt situate atât de aproape de autostradă, au fost de fapt, construite ilegal. În acest sens a fost emis și un ordin pentru demolarea acestora până lucrările de construcție a podului se vor finaliza. Ulterior, locuitorii urmează să primeascădespăgubiri în valoare totală de 250 de milioane de lire egiptene, sau circa 14.5 milioane de euro.

La rândul său, compania de construcții care a ridicat aceste locuințe susține că autorizația primită în 2008 este perfect legală și declară că vor da în judecată guvernul egiptean și firma.

Imaginile de la fața locului au deenit virale pe internet, iar internauții au făcut haz de necaz. În comentarii, userii recomandă locuitorilor să amenajeze magazine cu produse auto sau să deschidă benzinării la balcon.

NICIUN COMENTARIU