(VIDEO) BMW explică cu ajutorul lui M4 Competition, importanța anvelopelor de sezon!

156

Compania BMW a decis să accentueze importanța utilizării anvelopelor corespunzătoare sezonului. Pentru un plus de claritate, bavarezii au încălțat trei mașini identice în anvelope de diferite tipuri și a comparat parametrii de bază a cauciucurilor pe asfalt uscat și zăpadă.

Impactul caracteristicilor fiecărui set de anvelope a fost testat cu ajutorul modelului de performanță cu tracțiune spate BMW M4 Competition. În prima parte a cursei care s-a desfășurat pe asfalt uscat, coupe-ul roșu a fost echipat cu anvelope de iarnă, M4-ul verde a primit anvelope obișnuite de vară, iar sportcarul albastru a primit semi slick-uri de curse. Experții au comparat dinamica accelerării într-un sprint scurt, manevrabilitatea la viteze urbane și eficiența frânării de la o viteză de 150 km/h.

Apoi, exerciții similare au avut loc pe zăpadă: în cele mai eficiente anvelope de vară a fost încălțat coupe-ul gri, M4-ul roșu a primit cauciucuri de iarnă fără crampoane, iar modelul auriu anvelope de iarnă echipate cu crampoane.

NICIUN COMENTARIU