BMW Seria 3 în caroseria E30 a devenit de-a lungul anilor un model îndrăgit de fanii mărcii bavareze, care a primit cele mai diverse modificări cât la exterior atât și la capitolul tehnic. Un criteriu important pentru cei ce tind să tuneze acest vehicul este sunetul eșapamentului. Iată aici ne grăbim să te uimim și să-ți arătăm cel mai dement sunet pe care l-ai auzit vreodată la un BMW E30!

La prima vedere, acest E30 din Rusia se prezintă aproape stoc, fără să-ți dea motiv să crezi că a fost într-un fel sau altul modificat. Însă lucrurile se schimbă radical atunci când proprietarul mașinei apasă câteva butoane și pornește turbina împrumutată de la avionul militar MIG-23 și instalată pe acest Seria 3.

Da, ai înțeles corect, acest E30 nu se laudă cu un motor V12 care să ii ofere sute de cai putere și un sunet brutal. Proprietarul a decis să uimească o lume întreagă echipând berlina bavareză cu o unitate de putere auxiliara (APU) TS-21 care porneste motorul principal al unui avion militar MIG-23. Ba mai mult decât atât, proprietarul mașinii a conectat turbina direct la transmisia originală a vehiclului.

Contrar părerii pe care ai putea să ți-o creezi despre performanțele acestei bestii, turbina instalată dezvoltă echivalentul a doar 60 de cai putere și 400 Nm, însa fără îndoieli sunetul face toți banii.

NICIUN COMENTARIU