(VIDEO) În SUA a fost găsit un Marmon Model L de 90 de ani, acesta pare a fi ultimul exemplar al modelului din zilele noastre

441

În garajul situat pe teritoriul unei ferme din statul Illinois, SUA, a fost găsit unul din cele mai rare automobile, vehiculul cu două uşi numit Marmon Model L. Colecţionarii de maşini clasice şi membrii clubului Mormon, presupun că acesta este ultimul exemplar al modelului.

Automobilul găsit, a stat în garaj mai bine de 50 de ani. Acesta îi aparţinea lui Cherpeske Kent, un adevărat fan al mărcii care mai avea în colecţie un Marmon 34, modelul care a făcut această marcă să fie populară printre oamenii bogaţi.

Model L era considerat drept un model entry-level, deşi preţul acestuia era de patru ori mai mare decât cel al lui Ford Model T. Maşina era echipată cu un motor cu opt cilindri in linie. capacbil să dezvolte 24 CP.

La începutul anilor 1920, Marmon Motor Car Co. rivaliza cu producătorii de automobile precum Cadillac, Pierce-Arrow şi Packard. În anul 1929, brand-ul a scos pe piaţă primul automobil echipat cu un motor cu opt cilindri în linie, care costa mai puţin de 1.000 de dolari SUA. Din păcate, Marea criză economică, a făcut ca vânzările să scadă dramatic.

În istoria industriei constructoare de maşini, compania Marmon s-a întipărit datorită faptului că aceasta a fost prima care a instalat pe automobilele sale oglinzi retrovizoare şi a folosit aluminiu în construcţia lor.

NICIUN COMENTARIU