(VIDEO) Mașina ANTA filmată cum calcă pe picior un șofer tras pe dreapta! Inspectorii au evitat să acorde primul ajutor

2283

În data de 16 noiembrie, pe traseul Chișinău – Leușeni, de către inspectorii Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), a fost tras pe dreapta un microbus de model Mercedes Sprinter în care se afla șoferul și prietenii săi care plecau la o nuntă la Dubăsari.

Imediat după ce a fost oprit, inspectorii i-au cerut documentele și l-au acuzat că transportă ilegal pasageri, deși șoferul a menționat că merge cu mațina personală la o nuntă cu câțiva prieteni, scrie Știri.md.

Din spusele martorilor de la fața locului, angajații ANTA au demontat plăcuțele de înmatriculare a microbusului și au confiscat pașaportul tehnic. După ce șoferul a cerut să i se motiveze pentru ce acestea i-au fost reținute, inspectorii au răspuns că transportă ilicit pasagerii, au urcat imediat în mațină și au pornit, călcând bărbatul pe picior.

Din imaginile expediate în adresa redacției Știri.md, se vede momentul în care mașina trece peste picioarele bărbatului, însă inspectorii stau liniștiți în mașină, fără a-i acorda ajutorul necesar.

După acest incident, șoferul a chemat poliția și ambulanța la fața locului, însă cei de la ANTA au plecat, fără a aștepta organele de drept.

Șoferul s-a ales cu o inflamație la picior, iar medicii de la ambulanță i-au injectat unele medicamente.

Contactat de jurnaliști, ofițerul de presă al IP Hâncești, Cristina Vicol, a declarat că acest caz este înregistrat la IP Hâncești, însă, deocamdată, nu a avut loc audierea martorilor.

Precizăm că, conform RCR, părăsirea de către vinovat a locului în care s-a produs accidentul rutier, dacă fapta nu constituie infracțiune, se sancţionează cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani sau cu arest contravenţional pe un termen de la 10 la 15 zile.

Agenția Națională Transport Auto nu a venit cu nicio reacție în acest caz.


NICIUN COMENTARIU