Jurnaliștii emisiunii celebre Top Gear, au organizat o cursă de dragracing dintre cele două cele mai rapide SUV-uri compacte de pe Nurburgring. Este fosta despre campionul actual care deține titlul de cel mai rapid SUV de pe Iadul Verde, Mercedes-AMG GLC 63S și ex-campionul Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio!

Sub capota crossover-ului nemțesc Mercedes-AMG GLC 63 S 4Matic+, găsim o unitate V8 Bi-turbo de 4.0 litri volum, care cu ușurință dezvoltă 510 cai putere și 700 Nm. Elanul de la 0 la 100 km/h durează 3.8 secunde, iar viteza maximă în varianta dotată cu opțiunea AMG Driver’s Package atinge pragul de 280 km/h!

Oponentul italian, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, se laudă cu un propulsor V6 Twin-turbo de 2.9 litri volum, capabil să ofere un total de 510 CP și 600 Nm cuplu motor. La fel ca și în cazul SUV-ului nețesc de performanță, accelerarea de la 0-100 km/h durează 3.8 secunde, iar viteza maximă pe care o dezvoltă este puțin mai mare – 285 km/h.

Așadar, avem două SUV-uri compacte de performanță, unul cu un caracter nemțesc care inspiră frica și altul cu gene italiene de performanță. Ambii rivali accelerează până la prima sută în 3.8 secunde și oferă același total de cai putere. Dar să vedem care din ei câștigă pe linie dreaptă în cursa de drag racing!

NICIUN COMENTARIU