Nu se știe din care motive dar tot mai des putem observa fete care fiind așezate în mașina prietenului lor au o poziție, puțin spus, nepotrivită. Acestea obișnuiesc să stea cu picioarele pe torpedou iar corpul să fie lăsăt lejer mai jos de nivelul potrivit pe scaun.

Ei bine, din cauza că nu toți sesizează cât de periculos este acest mod de șezut pe scaunul de pasager, jurnaliștii celebri ai canalului Discovery, din emisiunea Mythbusters au decis să pună la cale un experment și să afle dacă această poziție la volan te poate omorî în cazul unui impact și deschiderii bruște a airbag-ului.

Jurnaliștii emisiunii Jon Lung și Brian Louder, au echipat un automobil cu tehnica necesară, au așezat în el un manechin special și pentru început au văzut ce se întâmplă în timpul imactului la viteză mică, însă simularea acestei situați li sa părut plictisitoare, deaceea ei au scos mașina pe un poligon special unde au ciocnit de câteva ori vehiculul în condiții reale de accident.

Care au fost consecințele impactului și dacă poate oare muri un pasager stând în această poziție, aflați din materialul video de mai jos.

Airbag Disaster MiniMyth

Could sitting with your legs on or against the dashboard in a car collision KILL YOU? The MythBusters have an answer.

Опубликовано Discovery Суббота, 6 января 2018 г.

NICIUN COMENTARIU