Constructorul Mini a publicat un clip video cu prototipul viitorului model Cooper SE, care reprezintă versiunea electrică a lui Mini Hatch. Vehiculul de teste tractează o aeronavă Boeing 777F pe pista aeroportului din Frankfurt.

Strategia Grupului BMW prevede lansarea unui MINI cu sistem de propulsie pur electric care va avea la bază prototipul Electric Concept prezentat în anul 2017. Campania de promovare a viitorului Mini Cooper SE (denumirea comercială a versiunii electrice) a demarat încă din luna martie, iar surse din anturajul companiei declară că modelul va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Până în acest moment se cunoaște că viitorul Mini Cooper SE va împrumuta motorul electric cu care se echipează în prezent BMW i3S. În aceste condiții, modelul britanicilor va oferi 184 de cai putere și 270 Nm. Constructorul din Oxford menționează că bateriile vor avea o capacitate de circa 33 kWh.

Creată în colaborare de BMW Group şi Lufthansa Cargo, reclama de 45 de secunde înfăţişează MINI Cooper SE în rol de „muscle car”, tractând spre locul de încărcare o aeronavă cargo Boeing 777F cu o masă la gol de aproximativ 150 de tone. Clipul reprezintă începutul unei serii de proiecte social media pentru MINI Cooper SE. Filmele, care vor fi publicate până la lansarea pe piaţă, vor acoperi diferite teme ale BMW Group.

Conform oficialilor, versiunea electrică a hatchback-ului va intra pe linia de asamblare a fabricii în luna noiembrie.

NICIUN COMENTARIU