(VIDEO) Prototipul unic Ford GT40 Roadster va fi scos la licitație! Specialiștii estimează un preț de 10 milioane de dolari

60

Prototipul extrem de rar Ford GT40 Roadster, va fi scos la licitație la mijlocul lunii august de către RM Sotheby’s, anunță CarsCoops.

Compania Ford a construit doar 12 unități de prototip a modelului GT40. Din numărul total, șapte au fost echipate cu hardtop iar altele cinci erau roadster. Modelul despre care vă povestim astăzi, este defapt primul roadster asamblat și poartă numărul de șasiu GT/108. Acesta a fost construit în luna martie a anului 1965 la uzina Ford Advanced Vehicles din Slough din Marea Britanie şi este propulsat de un motor Cobra de 4,7 litri volum.

După ce a fost supus testelor de la Silverstone, exemplarul a fost exportat la Shelby și expus într-un dealer centru din California. Ulterior, mașina a participat la numeroase evenimente auto.

În ultimele decenii, acest GT40 Roadster a făcut parte din garajele mai multor colecționari de mașini, iar în anul 1993 a fost restaurat complet din punct de vedere mecanic. După încă un update la capitolul tehnic în 2003, unitatea a fost iarăși expusă la diferite evenimente, printre care Pebble Beach Concours d’Elegance, Quail Motorsports Gathering sau Amelia Island Concours d’Elegance.

Estimările specialiștilor făcute înainte de licitaţie au indicat că acest prototip Ford GT40 Roadster produs în anul 1965, s-ar putea vinde cu până la 10 milioane de dolari.

NICIUN COMENTARIU