În data de 30 iunie, se va desfășura cea de-a 97-a ediție a celebrei urcări de la Pikes Peak! Anul trecut, această competiție a aliniat la start 77 de mașini de performanță, iar cea mai extremă dintre toate a fost fără îndoială Volkswagen I.D R Pikes Peak.

Hypercar-ul pur electric al nemților a înregistrat recordul absolut pe acest traseu, reușind să îl parcurgă în doar 7 minute și 57.148 secunde!

Ediția din acest an se așteaptă a fi nu mai puțin de spectaculoasă, iar printre mașinile participante se va regăsi și un BMW M3 în caroseria E36, care este echipat cu un tren de propulsie full electric!

Acesta, reprezintă opera unui atelier de tuning din statul California și este propulsat de motoarele electrice împrumutate de la o Tesla, care sunt alimentate de un pachet mic de baterii cu capacitatea de 32 kWh. Mașina are o distribuție egală a maselor, iar interiorul a fost golit aproape în totalitate. Așa se face că acum cântărește numai 1.270 de kilograme. Iar puterea totală generată de motoarele electrice atinge echivalentul a 800 de cai putere!

Cei de la FullyCharged au luat acum M3-ul electric la o tură și dacă ești curios să vezi cum se comporta acest M3 și cât de tare se dă în spectacol pe drumurile publice, poți să îl urmărești în clipul video de mai jos.

NICIUN COMENTARIU