Tunarea motoarelor devine cu fiecare an tot mai populară în rândul entuziaştilor. Însă în goana după sute şi mii de cai putere, se întâmplă şi multe incidente în care motorul pur şi simplu cedează sau chiar explodează.

Este şi cazul companiei americane D&J Precision Machine, care împreună cu specialiştii de la Firepunk Diesel, a înzestrat un motor diesel marca Cummins, cu trei turbosuflante pentru a atinge cote maxime de performanţă. Din păcate, în timpul testelor pe stand, motorul a explodat.

Testarea motorului proiectat în special pentru camioane de mare tonaj, autobuse şi blindate, a avut loc într-un laborator special echipat, în care propulsorul propriu zis este montat într-o cameră aparte şi controlat de la distanţă. Astfel nimeni din lucrătorii atelierului nu a avut de suferit.

Datorită faptului că inginerii D&J Precision Machine au filmat procesul de testare a propulsorului, avem posibilitatea de a vizualiza în cele ce urmează, cum explodează un motor care după cum declară publicaţia Road & Track, în momentul impactului dezvolta-se cifra enormă de circa 2000 de cai putere şi un boost al turbinei de 146 psi.

NICIUN COMENTARIU