Un minor care conform presupunerilor ar fi fost în stare de ebrietate, le-a dat bătăi de cap unui echipaj de patrulare, după ce a fost urmărit ca în filme pe drumurile din Orhei, însă a reușit să-și piardă urma, după ce automobilul poliție s-a defectat și a rămas blocat pe acostament.

Mai târziu, șoferul fugit a fost identificat după numărul plăcuțelor de înmatriculare, iar automobilul său a fost ridicat și transportat la parcarea specială. Informația a fost confirmată pentru portalul Deschide.MD de către șeful Inspectoratul Național de Patrulare, Livii Baziuc.

Solicitat telefonic, Livii Baziuc, șeful INP, a declarat pentru jurnaliști că noaptea trecută, un echipaj de patrulare a observat un automobil marca Volkswagen Polo ce se deplasa cu viteză excesivă și circula haotic pe traseu.

„Șoferul a fost somat să oprească automobilul și să-l tragă pe dreapta, însă acesta nu s-a conformat cu cerințele legale și a accelerat încercând să scape de poliție. Echipajul a încercat de mai multe ori să-l blocheze, iar șoferul  ieșea pe contrasens fără a ține cont de marcajul rutier, dar și indicatoarele rutiere”, susține Baziuc.

La fel, Baziuc a mai adăugat că, după ce a fost urmărit până în localitatea Pelivan, Orhei, șoferul a încercat să-și piardă urma pe străzile din localitate, iar polițiștii au chemat în ajutor un alt echipaj.

„În timpul urmărirei, automobilul INP, fiind unul mai vechi, s-a defectat din mers și a rămas pe acostament. Ulterior, șoferul a reușit să scape de urmărire, însă automobilul a fost identificat după plăcuțele de înmatriculare și a fost găsit la domiciliu, în localitatea Pelivan”, a precizat Baziuc

Acesta s-a dovedit a fi un minor în vârstă de 17 ani, fără permis de conducere, iar automobilul pe care îl conducea este înmatriculat pe numele mamei sale. Părinții tânărului sunt plecați peste hotare, iar el locuiește împreună cu bunica sa.

„Presupunem că ar fi fost în stare de ebrietate, dar deja asta nu mai poate fi demonstrat. Totuși, automobilul a fost ridicat și escortat la o parcare specială, iar în prezent pregătim materialul probatoriu pentru a fi expediat în instanță. Acesta va fi sancționat pentru că a urcat la volan fără a avea permis de conducere, dar și pentru că nu s-a conformat cerințelor legale ale polițiștilor”, a conchis Baziuc.

Vitezoman a fost urmărit aseară de poliție pe străzile din Orhei, iar imaginile video din timpul urmăririi postate de niște martori, au devenit virale pe rețelele de socializare.

NICIUN COMENTARIU