Nissan Skyline, denumirea căruia se traduce drept „linia orizontului”, este un automobil japonez legendar care a reuşit să adune milioane de fani din toate colţurile lumii. Performanţele tehnice, designul binegândit şi flexibilitatea în materie de tuning l-au transformat într-o adevărată în legendă a lumii auto.

Prima generaţie a modelului, a fost prezentată la data de 24 aprilie 1957. Automobilul cu indicile de caroserie ALSI-1, era construit de compania Prince Motor Company, diviziune a producătorului de avioane militare Tachikawa Aircraft Company.

De-a lungul anilor acesta era considerat în Japonia drept un automobil de lux, iar versiunile GT-R un etalon al performanţei. De fapt versiunea GT-R a şi adus faima acestui automobil, demonstrând nu doar odată concurenţilor că un automobil de performanţă nu neapărat trebuie să coste scump şi să arate ca o navă cosmică.

Cel mai bun exemplu în acest sens este Nissan Skyline GT-R în caroseria R34, care a debutat în anul 1998 şi după aproape 20 de ani rămâne la fel de dorit şi căutat de către fanii mărcii. Cea mai dotată versiune a acestuia GT-R V-Spec ajunge să coste în zilele noastre circa 100.000 euro.

Ei bine, precum am menţionat mai sus, Skyline-ul uneşte milioane de fani, care idolizând-ul i-au dedicat festivale, cluburi şi comunităţi, curse monomarcă, filme, videoclipuri, etc. Astăzi vreau să vă propun spre vizionare exact un astfel material video ce reflectă evoluţia acestui legendar model pe parcursul a celor 60 de ani. Vârstă pe care a atins-o în primăvara acestui an.

NICIUN COMENTARIU